Menu Sluiten

Uitnodiging Masonic Talks dinsdag 10 okt 2017

Wat is broederschap? Is een broederlijke ontmoeting anders dan een vriendschappelijke ontmoeting? Hoe is het om broederschap te ervaren binnen de Vrijmetselarij? Heeft broederschap nog betekenis in deze Facebook tijd, of krijgt het juist nu weer meer betekenis?

Ter gelegenheid van het 300 jarige bestaan van de Vrijmetselarij organiseert de Loge De Drie Grote Lichten haar eerste ‘Masonic Talks’. Dit is een onderdeel van de Vrijmetselaars-marathon die Utrechtse-Bilhovense loges organiseren, als vervolg op overdracht van het Vrijmetselaars rotonde monument aan de gemeente Bilthoven op 6 oktober 2017 en als onderdeel van de “Week van de Vrijmetselarij ( 7 okt – 15 okt – zie meer informatie hier)”.

Masonic Talks gaan over een actuele levensvraag.

Met de avond willen we iedereen een Vrijmetselaars ervaring bieden, geïnteresseerden en vrijmetselaars. Op 10 oktober zullen een zestal sprekers super kort hun persoonlijke ervaring rond het thema broederschap delen. Vervolgens is gelegenheid voor gemeenschappelijke uitwisseling van gedachten en ervaringen. Binnen de Vrijmetselarij is er een traditie van compareren. Compareren betekend dat we elkaar niet willen overtuigen, maar dat verschillende meningen naast elkaar kunnen bestaan. Dit is één van de vormen waarop we met- en van elkaar leren over het leven.

Organisatie & aanmelden

Wanneer: 10 oktober 2017 – ontvangst vanaf 19.30 uur – aanvang 20.00 uur – einde 22.00 uur
Waar: Huize Het Oosten, Grote Tuinzaal – Rubenslaan 1 te Bilthoven 

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de avond, zowel leden van Vrijmetselaars loges en geïnteresseerden. Je kunt je aan voor de avond aanmelden met een mailtje naar: masonictalks@vrijmetselarij.nl (ook als je nog vragen hebt!)

Let op: er is beperkt plek; je kan alleen meedoen aan de avond als je je hebt aangemeld. Je ontvangt per email een bevestiging.

Praat mee! We ontmoeten je graag op 10 oktober!

Organisatie: Loge De Drie Grote Lichten te Bilthoven.

Geef een antwoord